hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. El principal objectiu d'aquest acord és l’impuls de la mobilitat elèctrica i compartida entre la ciutadania i els treballadors del consistori mitjançant la promoció de l'ús de vehicles elèctrics de Som Mobilitat ubicats a la nostra localitat.

Som Mobilitat posa a disposició dels usuaris un cotxe de la cooperativa en l'estació de recàrrega de vehicle elèctric situada al costat del Mercat Municipal. A més, com a prova pilot, posarà a disposició dels usuaris un segon vehicle durant tres mesos en l'aparcament ubicat a l'estació de la R8 Santa Perpètua-Riera de Caldes. L'alcaldessa Isabel Garcia i el president de SOM Mobilitat, Víctor Luna, van signar l'acord en un acte celebrat aquest dijous 11 d'abril a l'Ajuntament. A l'acte van assistir el regidor de Mobilitat, Albert Bonàs, i el de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. El conveni tindrà una durada d’un any prorrogable expressament per un període de quatre anys més.

El president de SOM Mobilitat, Víctor Luna, es va mostrar content per continuar treballant per fer créixer la mobilitat sostenible a Santa Perpètua i va afirmar que cal fomentar anar a peu, en bicicleta o en transport públic però allà on no s'arribi "és necessari disposar de vehicles elèctrics i compartits fomentant així una mobilitat més saludable". Per la seva part, el regidor de Mobilitat, Albert Bonàs, va recordar que la promoció del vehicle elèctric i de la mobilitat sostenible és una de les accions que s'inscriu en el nou Pla de Mobilitat de Santa Perpètua.

El vehicle de Som Mobilitat posa a l’abast de la ciutadania la possibilitat de provar un vehicle elèctric, oferint 15 hores gratuïtes. Actualment, es pot trobar a les places de recàrrega de vehicles elèctrics disponibles al Mercat Municipal. La ciutadania que vulgui utilitzar aquest servei s’ha de registrar al web de la riera de Caldes. El vehicle va registrar 55 usuaris únics durant el 2023 que van sumar 12.160 km i van realitzar 301 reserves, segons dades facilitades per la Regidoria de Mobilitat.

La Regidoria de Mobilitat recorda que l'Ajuntament promou un model de mobilitat sostenible basat en el vehicle elèctric i que aquesta aposta de present i futur, a més de ser positiva per a la ciutadania, representa també, en clau de territori, una oportunitat econòmica pel teixit empresarial i ha donat lloc a diferents activitats impulsades des del CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric).


Foto: L'alcaldessa i el president de Som Mobilitat acompanyats dels regidors Bonàs i Hernández / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'aixeca l'emergència per sequera i l'escenari ara és d'excepcionalitat
14 Maig 2024 12:38 - RedaccióS'aixeca l'emergència per sequera i l'escenari ara és d'excepcionalitat

El Govern de la Generalitat ha decidit aixecar la fase d'emergència per sequera i flexibilitzar algunes [ ... ]

S'obre la convocatòria per demanar ajuts de menjador escolar
14 Maig 2024 09:50 - RedaccióS'obre la convocatòria per demanar ajuts de menjador escolar

   El Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda [ ... ]

Clou el Cicle de passejades per a la gent gran
14 Maig 2024 09:00 - RedaccióClou el Cicle de passejades per a la gent gran

Més de 3.000 persones han participat a la cloenda del Cicle de passejades per a la gent gran que es [ ... ]