hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha posat en marxa la Setmana del Voluntariat de Santa Perpètua que se celebrarà del 28 de novembre al 3 de desembre amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat que es commemora el dia 5 de desembre.

El Punt de Voluntariat es va començar a impulsar just quan va arribar la pandèmia i aquest any s'ha apostat per fer una setmana d'activitats diverses per tal de promoure-ho.

La programació de la Setmana del Voluntariat va començar ahir amb una gimcana organitzada per l'Associació Familiars Alzheimer Vallès Occidental (AFAVO). Avui a les 19.30h al Centre Cívic La Creueta, tindrà lloc l'acte d'inici de la Setmana del Voluntariat. La Federació Catalana de Voluntariat Social i el Cabàs Solidari de Santa Perpètua presentaran el marc legal, els objectius, els valors i el compromís del voluntariat a través de l'experiència del Cabàs.

Demà dimarts, en el marc de l'Hora del cafè (15.15 a 16.45 h) del Centre Cívic La Creueta, les entitats SPSolidària i Voluntariat per la llengua faran una xerrada per explicar les seves experiències.

Dijous 2 de desembre serà el dia amb més accions. Començaran amb l'Hora del cafè al Centre Cívic Can Folguera on l'ONGD Asperpol, el Servei Comunitari d'Educació i el Voluntariat per la llengua presentaran les seves experiències. Durant la tarda, al Centre Cívic El Vapor hi haurà una exposició de projectes de cooperació internacional amb voluntariat a càrrec de les ONGD Alkaria, Asperpol i SPSolidària. A més, de 18.30 a 20.30 h se celebrarà una taula rodona amb aquestes entitats i Iniciatives solidàries i Voluntariat per la llengua per parlar del valor que les persones voluntàries aporten als projectes. Per finalitzar, Alkaria es reunirà amb altres entitats per parlar sobre un dels seus projectes de voluntariat internacional.

La cloenda de la Setmana del Voluntariat tindrà lloc el divendres 3 de desembre que s'escau en el Dia Internacional de les persones amb discapacitat. A les 17 h al passeig de la Florida a tocar del parc Central, hi haurà una gimcana organitzada per Espiral Catalunya i Asperpol i també es presentarà el mural commemoratiu del Dia del Voluntariat entre el camí de la Granja i l'escultura de l'Espai del Pensament.

El tècnic de Participació i Acció Veïnal, Toni del Valle, ha remarcat que aquesta Setmana del Voluntariat té per objectiu posar en valor i donar a conèixer l'acció de les persones voluntàries des de diferents àmbits. La xerrada inicial d'avui té per objectiu donar a conèixer el marc legal del voluntariat per això s'ha convidat a la Federació Catalana de Voluntariat Social, segons ha expressat del Valle que insisteix que el voluntariat ha de tenir uns drets assegurats i unes obligacions clares tan per part de la persona com per part de l'entitat que l'acull.

El tècnic de Participació i Acció Veïnal ha comentat que l'acte de cloenda de la Setmana del Voluntariat serà divendres amb una gimcana organitzada per Espiral Catalunya, Asperpol i el suport de La Tribu de Santa Perpètua.Toni del Valle ha anunciat que divendres també es podrà veure el mural commemoratiu del Voluntariat que s'està creant a les columnes del pont del tren entre el camí de la Granja i l'escultura de l'Espai del Pensament. Del Valle apunta que aquest espai es remodelarà i quedarà més enjardinat i de passeig.


Foto: El 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]