hola

Gairebé un centenar d'assessories acadèmiques personalitzades s'han fet durant la Mostra d'Ensenyament 2022 que s'ha estès des del 28 de febrer i fins al 8 d'abril. Durant aquestes sis setmanes dues persones s'han encarregat de fer les assessories.

Aquestes trobades personals consistien a orientar de forma individual sobre les diferents opcions del sistema educatiu amb l'objectiu de poder ajudar el jovent a escollir quin itinerari o estudi es vol seguir un cop finalitzada l'etapa educativa en la qual es troba. Durant la campanya també s'han fet xerrades als instituts i també una per a les famílies, a la qual van assistir una trentena de persones.

Els adolescents que han volgut aquest acompanyament del Punt Jove eren en la seva majoria alumnat de 4t d'ESO i les seves necessitats han estat diverses ja que hi ha qui no té clar què estudiar, altres saben el sector, però no coneixen totes les opcions i altres ho tenen clar i buscaven detalls concrets sobre els estudis escollits.

Les xerrades als instituts han estat profitoses perquè a cada aula hi ha hagut preguntes per part de l'alumnat que estava interessat en el seu futur acadèmic. I pel que fa la xerrada per a les famílies que van fer membres del Punt Jove i del Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), es van exposar els Itineraris acadèmics de després de l’ESO i recursos d’informació i d’orientació acadèmica perquè les famílies puguin acompanyar els seus joves a l’hora de decidir què volen seguir estudiant.

L'informador juvenil de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Nil Altayó, ha explicat que la majoria d'assessories han estat d'alumnes de 4t d'ESO amb diferents incògnites que s'han intentat resoldre. Altayó ha comentat que hi ha molta informació sobre educació i que els adolescents de 4t d'ESO han de prendre "una de les primeres decisions importants a la vida" i el Punt Jove intenta acompanyar-los en aquesta decisió que els marcarà. A més, ha valorat positivament les xerrades als instituts en el marc de la Mostra d'Ensenyament.

El Punt Jove recorda que les assessories es poden fer al llarg de tot l'any i apunta que si es necessita suport en el moment actual de fer preinscripcions o demanar beques es pot demanar cita prèvia.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]