hola

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda destinarà un milió d'euros per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges, en el marc del Pla d'inversions municipal.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha anunciat per al mes de setembre una primera convocatòria d'ajuts a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors, dotada inicialment amb 100.000 euros, segons va explicar a la primera sessió informativa Rehabilitem Santa Perpètua. Estratègies de rehabilitació del parc residencial que es va celebrar el 27 de juny al Centre Cívic Can Folguera. En aquest acte, es va informar sobre els recursos d'ajuts i subvencions municipals i dels fons europeus Next Generation que la ciutadania pot aprofitar per rehabilitar edificis i instal·lar ascensors tant a les comunitats de veïns i veïnes com als edificis unifamiliars.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que el Consistori oferirà una línia d'ajuts orientada a la rehabilitació i a la instal·lació d'ascensors, que després es podrà complementar amb d'altres millores en l'eficiència energètica dels edificis, subvencionables pels fons europeus. L'edil ha manifestat que en primer lloc es promou la rehabilitació com a nivell més bàsic per dignificar i assegurar els edificis juntament amb la instal·lació d'ascensors "ja que tenim un important percentatge d'habitatges de més de quatre plantes que no ho tenen instal·lat i, per tant, tenen una gran barrera arquitectònica que complica la vida dels nostres veïns i veïnes".

Els ajuts municipals podran ser complementats amb els ajuts a la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges 2022 dels fons europeus Next Generation, que permetran "reduir la petjada d'emissions de CO2 per tal que la nostra ciutat contribueixi a reduir la petjada ecològica i a lluitar contra el canvi climàtic", segons ha exposat el regidor.

La primera sessió on es va explicar aquests ajuts a la rehabilitació va comptar amb l'assistència de més de 70 persones que "posa en evidència l'interès" per part del veïnatge segons va destacar l'edil.

Hernández ha assenyalat que aquesta sessió ha estat "el punt de partida" en la proposta de polítiques actives d'habitatge i de rehabilitació, i que els ajuts garanteixen "un salt qualitatiu" en la rehabilitació del parc residencial "per tal de complir els objectius que té l'Ajuntament de dignificar els barris i els edificis residencials de Santa Perpètua en un mig termini". El regidor també ha recordat que l'Ajuntament treballa en l'elaboració d'un Pla de rehabilitació integral del municipi de Santa Perpètua i en una eina jurídica per declarar àrees de conservació d'edificis per fomentar la rehabilitació.

L'Ajuntament de Santa Perpètua, a través de l'Oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació, assessorarà i acompanyarà al veïnatge i a les comunitats que vulguin realitzar la rehabilitació i instal·lar ascensors "per què puguin aprofitar absolutament totes les línies de finançament", segons ha manifestat Hernández.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va donar la benvinguda a les persones assistents a l'activitat, que va comptar amb la col·laboració i les ponències de persones del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona (CAA-TEEB), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida i amb la moderació del cap de l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona.


Foto: La primera sessió informativa es va celebrar al centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]