hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Associació de Veïns Ciutat Jardí de La Florida han signat un conveni per constituir una nova comunitat energètica. Es tracta de la tercera comunitat del municipi que es proveirà a través d’energies renovables de la nova instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que el Consistori està instal·lant a l’Escola La Florida. En una primera fase d’aquesta actuació, l’Ajuntament va signar un conveni amb l’AMPTA de l’escola i amb qui properament constituirà oficialment la nova comunitat que es proveirà de la primera fase d’instal·lació de fotovoltaiques.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el president de l’AVCJ La Florida, Torcuato Matilla van signar dimecres 12 d’abril el conveni per iniciar els tràmits de constitució de la comunitat. Per prendre-hi part, cal estar associat a l'entitat veïnal. Les persones interessades poden contactar amb l'AVCJ La Florida, al centre cívic del barri o a través del mail avlaflorida@gmail.com. La primera comunitat energètica del municipi es va constituir l'1 de març amb l’AMPA de l’Escola Bernat de Mogoda, proveïda per les instal·lacions fotovoltaiques instal·lades en aquest centre educatiu. Els objectius d’aquestes actuacions, segons ha explicat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, són compartir amb la ciutadania una part de l’energia que subministren aquestes instal·lacions públiques, l’estalvi econòmic a la factura, fomentar l’ús d’energia renovable de proximitat i alhora fomentar l’associacionisme.

“Des de l’Ajuntament, continuem treballant per la transició energètica a l’entorn de la utilització d’energies renovables i alhora promovent la sobirania energètica per tal que la ciutadania pugui convertir-se tan en productora com en consumidora d’aquest nou model energètic que impulsa el Consistori amb l’objectiu de confrontar la producció i els consums energètics de les grans multinacionals que actualment controlen el mercat”, ha manifestat el regidor. Hernández ha destacat que “amb les comunitats locals, fem una tasca educativa important i alhora fem directament beneficiària la ciutadania perquè directament es beneficia d’aquesta energia renovable de manera gratuïta amb el descompte de la seva facturació mensual de la llum”. Les famílies que formin part de les comunitats energètiques municipals rebran de forma gratuïta, durant dotze mesos, una part de l’electricitat produïda a les diferents instal·lacions fotovoltaiques públiques i es cedirà una potencia de 0,5Kw a cada membre de la comunitat.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]