hola

Gairebé 4.400 alumnes iinicien el curs escolar 2023-2024 a Santa Perpètua de Mogoda aquest mes de setembre, segons les dades de matriculacions provisionals de la Regidoria d'Educació. El nou curs ha començat avui 6 de setembre per als alumnes del segon cicle inicial, Primària i ESO. L'alumnat de les Escoles Bressol Municipals començaran el curs demà amb el període d'adaptació amb les famílies, mentre que els escolars de batxillerat i formació professional s'incorporaran a les aules el dimarts 12 de setembre. El curs acabarà divendres 21 de juny de 2024 al segon cicle d’educació infantil, a la Primària, a l’ESO i al primer curs de batxillerat. La resta d’ensenyaments finalitzaran el curs d’acord amb la seva programació acadèmica.

Un total de 2.132 infants d'Infantil i Primària i 1.441 alumnes de l'ESO han iniciat el nou curs escolar a Santa Perpètua. Aquest any  el curs d'Infantil 3 anys (I3) compta amb un total de 181 alumnes. El Col·legi Sagrada Família té tres grups, l’Escola La Florida i l'Institut Escola Santiga compten amb dos , i les escoles Bernat de Mogoda, Tabor i Santa Perpètua amb un grup. Pel que fa a l'ESO comencen aquesta nova etapa 323 nois i noies. Quatre grups de primer tindrà l’Institut Estela Ibèrica; tres, l’Institut Rovira-Forns i el Sagrada Família; dos, l'Institut Escola Santiga; i un, l'Escola Tabor i Barcanova.

Un total de 294 joves cursaran batxillerat a l’INS Estela Ibèrica i a l'INS Rovira-Forns. L’Estela Ibèrica també ofereix tres cicles formatius de grau mitjà, (activitats comercials, atenció a persones amb situació de dependència i instal·lacions elèctriques) i dos de grau superior (Transport i logística i integració social, novetat aquest curs). Un total de 192 alumnes estan matriculats a aquest cicles formatius.
D'altra banda l'Escola Barcanova té matriculats 71 alumnes al Programa de formació i inserció en les especialitats d'activitats agropecuàries / mosso de quadra, auxiliar de cuina i serveis de restauració, auxiliar en vivers i jardins i auxiliar en activitats forestals. També ofereix l'IFE (itinerari formatiu específic) amb 27 alumnes.

Aquest és el segon any consecutiu que el curs comença amb el calendari avançat, però en aquesta ocasió no hi haurà jornada intensiva durant el mes de setembre i l'horari lectiu serà tant de matí com de tarda. L'avançament del curs va ocasionar ara fa un any crítiques dels sindicats i una jornada de vagues a l’ensenyament. Aquest any USTEC també ha convocat vaga per al primer dia de curs on reclama revertir retallades i millors condicions laborals.

El dia 7 de setembre començarà el període d’adaptació-familiarització a les Escoles Bressol Municipal que continuarà els dies 8 i 12 de setembre mentre que l'inici del curs amb l'horari habitual començarà el dimecres 13 de setembre. Aquest any estan matriculats 240 infants. L'Escola Bressol Can Folguera compta amb 82 alumnes distribuïts en set grups; El Pins, 98 amb vuit grups i L'Espiga, 60 alumnes i cinc grups. Aquest és el segon curs que I2 és gratuït per a les famílies. Aquest curs s'han registrat 142 matriculacions en aquesta franja d'edat. El curs comença també amb el reglament de les escoles bressol recentment modificat amb el canvi de nomenclatura pel que fa a l'adaptació de l'alumnat, que passa a dir-se familiarització amb la possibilitat que les famílies i el centre puguin acordar la millor manera que l'infant es familiaritzi amb la seva estada a l'escola bressol. A més, el reglament també incorpora que a les escoles hi hagi un espai adaptat per a l'alletament matern.

També serà novetat aquest curs el desplegament del Pla Educatiu d'Entorn que el Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha demanat a la Generalitat de Catalunya en la darrera sessió del mes de juliol. Aquest curs la Generalitat ha aprovat un ajut de 100 euros en concepte de material escolar per a l'alumnat de Primària. Els ajuts s’han articulat mitjançant un sistema de vals que es poden bescanviar per llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius, fins al 30 de novembre d'aquest any.

Pel que fa a les diferents obres de millora a l’Escola Santa Perpètua, encarregades per la Generalitat, continuen executant-se. Els treballs consisteixen en la reconstrucció del mur exterior del carrer de Salvador Espriu, la construcció d'un lavabo adaptat a la planta baixa de l'edifici i la instal·lació d’una rampa metàl·lica des de l’escola fins al gimnàs que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta darrera actuació està a punt de finalitzar.


Foto. Aula de 4art de l'Escola Bernat de Mogoda durant aquest matí / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]