hola

La plaça de la Vila va acollir dissabte l’acte central de la programació commemorativa del 25N, Dia per a l’eliminació de les violències masclistes. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i la regidora d’Igualtat, Sandra Gómez van posar de manifest que la violència contra les dones és una violació dels drets humans i constitueix un dels principals obstacles per aconseguir una societat igualitària i plenament democràtica.

Fins al mes de novembre s’han comptabilitzat a l'Estat Espanyol 94 víctimes per violència masclista i 15 a Catalunya, més que durant tot el 2022. A més, la policia investiga com a violència masclista la mort d'una dona de 25 anys i la seva filla de 3 aquesta matinada de diumenge a dilluns al districte de Carabanchel, al sud de Madrid.

A Santa Perpètua s’han interposat 98 denúncies per violència masclista entre novembre de 2022 i octubre de 2023. En aquest sentit, l’alcaldessa de Santa Perpètua va manifestar la voluntat del consistori de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que arribi de forma clara a tota la seva ciutadania.

L’acte central va finalitzar amb una representació teatral a càrrec de la companyia Projecte Lilith amb textos de Montserrat Roig.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lamentar les dades registrades al municipi pel que fa a violències masclistes i va manifestar que «cal treballar més que mai de manera transversal des de tots els serveis de l'Ajuntament i a tots nivells. No podem mirar cap a un altre costat. Hem de fer front a les violències masclistes», va indicar.

La programació del 25N es va iniciar el 18 d’octubre i ha comptat amb vàries exposicions i xerrades a més de carpes informatives sobre les violències masclistes. Aquest dilluns finalitza també l’exposició sobre Cara a cara amb les violències: Relats de resiliència a Centreamèrica. Una producció de l’ICIP Institut Català Internacional per la Pau i que s’ha pogut visitar a la plaça de la Vila

 

Foto:Representació teatral a càrrec de la companyia Projecte Lilith / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]