hola

El mes de gener ha tancat a Santa Perpètua amb una temperatura màxima de 22,9 graus registrada durant la setmana del 22 al 28 de gener. La mínima en canvi es va registrar els primers dies de l'any i va ser de -0,4 graus, segons dades de l'estació meteorològica situada a la Casa Consistorial.

Durant molts dies de gener ha donat la sensació d’haver arribat la primavera, amb temperatures més altes del que correspon a aquesta època de l'any.Tot i que ens trobem de ple en els dies climàtica-ment més freds de l’any, el potent anticicló càlid centrat sobre la península Ibèrica ha provocat aquest ambient amb temperatures suaus.

Segons informa la Generalitat entre el dimecres 24 i el dijous 25 de gener, 32 de les 158 estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) i de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) amb més de 20 anys de dades han registrat la seva temperatura més alta en un mes de gener. Són estacions situades sobretot a les comarques del prelitoral, així com a punts de l’interior i del Pirineu.

L'estació meteorològica de Santa Perpètua va entrar en servei el passat estiu i permet mesurar en temps real la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica, el vent (direcció, intensitat, ràfegues), la pluja i la seva intensitat, l’evapotranspiració, la radiació solar i les hores d’insolació o l’índex de radiació ultraviolada, entre d’altres paràmetres. A través de la pàgina web municipal es pot accedir a les dades.

Sequera

En l’actual context de greu sequera també preocupa que pràcticament no ha plogut. A Santa Perpètua, al gener es van registrar 31,2 litres per metre quadrat. El dia que més va ploure va ser el 5 de gener coincidint amb la cavalcada de Reis. Aquesta situació fa que el Govern de la Generalitat hagi declarat avui l’emergència que entrarà en vigor la propera setmana,


Foto:L'estació meteorològica està ubicada a l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies
29 Abr 2024 11:31 - RedaccióEl ministre de Transports visita Alstom on es fabriquen els 201 trens de gran capacitat per a rodalies

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va visitar el divendres 26 d'abril [ ... ]

L’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat
29 Abr 2024 11:14 - RedaccióL’Ajuntament renova el conveni amb SOM Mobilitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i SOM Mobilitat han signat un nou conveni de col·laboració. [ ... ]

Es presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat
29 Abr 2024 09:17 - RedaccióEs presenta Activitats, cursos, tallers, art i esport amb tot el que es pot fer a la ciutat

L’oferta per al curs 2024-2025 de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), de la Xarxa de Centres Cívics [ ... ]